Değerli Ziyaretçimiz;

Ülkemizin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, “Türk Maarif Cemiyeti” adıyla 31 Ocak 1928’de kurulurken Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, her türlü yoklukla ve cehaletle mücadele edilen bir dönemde eğitimin yaygınlaşması, eğitimde kalitenin artırılması ve eğitim faaliyetlerinin yürütülebilmesi için derneğin meşalesini yakmıştır. Bizler de bu anlamlı meşaleyi taşıma onuruna ulaşan eğitimciler olarak misyonumuzun öneminin farkındayız. Türkiye’nin dört bir yanında 40 okulda yanan eğitim meşalemiz ile Atatürkçü düşünce sistemine bağlı çağdaş ve demokratik bireyler yetiştiriyoruz.

TED Edirne Koleji olarak da bu değerlere sahip bireyleri yetiştirmek, bölge eğitimine liderlik etmek gibi hedeflerimiz bulunmakta. Tüm bunların yanı sıra okulumuzda bireysel farklılıkların dikkate alındığı, öğrenci merkezli, ulusal değerleri esas alan, evrensel bakış açısına sahip, yabancı dil eğitiminin gerekliliğine inanan, akademik, sosyal ve fiziksel gelişimi destekleyici ortamlar sunan, TED’e özgü geliştirilmiş programlar ile uluslararası uygulamaların bütünleştirildiği, pozitif disipline dayalı, dinamik ve yenilikçi bir eğitim öğretim anlayışı esastır.

TED Edirne Koleji eğitim programı anaokulundan başlayıp lise son sınıfa kadar devam eden “K12” bütünlüğü içerisinde İngilizce’yi doğru ve etkili kullanan, akademik yönleri yüksek ve sosyal yönleri yüksek bireyler yetiştirme amacındadır. Bu amacı gerçekleştirmek için okulumuzda tüm TED okullarında uygulanan “TED k12 İngilizce Müfredatı” uygulanmakta, öğrencilerimizin akademik gelişimleri sistemsel olarak takip edilmekte ve sosyal gelişimlerini sağlama yönünde yoğun sanatsal ve sportif programlar uygulanmaktadır.

Türk Eğitim Derneği ülkemiz eğitimine yön veren en önemli sivil toplum kuruluşudur. Tam Eğitim Bursu ile okullarımızda yetişen “Genç Meşaleler” ülkemizin aydınlık yüzleridir.

Gelişen dünya içerisinde öğrencilerimizin Türkiye’nin geleceğine yön vereceğinin bilincindeyiz. Bu bilinç içerisinde TED değerlerine sahip, lider ruhlu ve nitelikli bireyler yetiştirme heyecanını Edirne’ye taşımanın mutluluğu içerisindeyiz.

TED’li olmak ayrıcalıktır…

Arzu AYDIN
TED Edirne Koleji
Kurucu Müdürü
TED Edirne Koleji tanıtım filmini izleyerek okulumuz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.