YKS HAZIRLIK SÜRECİ

Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında (YKS) öğrencilerimiz 4 yıllık lise müfredatının tamamından sorumludur. Bu nedenle TED Edirne Koleji Anadolu Lisesinde YKS hazırlık çalışmaları her sınıf düzeyinde adım adım ilerlemek kaydı ile sistematik olarak sürdürülmektedir.

• 9 ve 10. sınıflarda, alan farkı gözetmeksizin tüm dersleri gören öğrencilerimiz TYT konularının büyük bir kısmına hakim oldukları gibi aynı zamanda hedef belirleme çalışmalarına da katılım sağlamaktadırlar.
  • Sınıfın ikinci döneminde yapılan alan seçimi ile (SAY-SÖZ-EA-DİL) öğrencilerimiz ilgi duydukları alanın derslerini alarak AYT’ye hazırlık yapmaktadır.
  • 11-12.Sınıfta MEB’in belirlediği yıllık çalışma planı ile birlikte ÜDEP kapsamında YKS konuları anlatılmaktadır.

Okul dışında herhangi bir kurs, özel ders veya etüt merkezine ihtiyaç duymadan öğrencilerin derslerine takviyede bulunmak, yeteneklerini geliştirmek, derslerdeki başarılarını arttırmak ve Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olmak üzere okulumuzda Üniversite Destek Eğitim Programı (ÜDEP) uygulanmaktadır.

YKS hazırlık sürecini uzun yıllardır deneyimleyen, alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından belirlenen konu anlatım föyleri, soru bankaları, yaprak testler ve farklı yayın evlerinden belirlenen deneme sınavlarının yanı sıra öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan soru ve etkinlikler de kullanılmaktadır.

Üniversite Destek Eğitim Programında bilgi, yorum ve hız kabiliyeti kazandırılarak, ek kaynaklarla öğrencilerin bol soru çözmeleri ile konuların pekiştirilmesi sağlanmaktadır.

ÜDEP çalışmaları 12. Sınıf öğrencilerimizde Ağustos ayında hızlandırma programı ile başlayıp, yıl içinde Cumartesi günleri dahil olmak üzere Haziran ayının son haftasına kadar planlı bir program şeklinde sürdürülmektedir.