fizik
FİZİK

Fizik, evrenin temel yasalarını anlamak, gözlemlemek ve açıklamak için kullanılan büyüleyici bir bilim dalıdır. Bu ders, öğrencilere doğanın sırlarını çözme yolculuğunda rehberlik ederken, aynı zamanda kendi düşünce dünyalarını genişletmelerine olanak tanır.

Çevremizdeki olayları anlamamıza yardımcı olur. Hareket, enerji, ışık ve ses gibi temel fiziksel olaylar, öğrencilerimizin günlük yaşamlarını daha derinlemesine anlamalarını sağlar. Fizik dersi, öğrencilerin bu olayların ardındaki temel mantığı kavramalarına yardımcı olur. Deney yapma ve gözlemleme fırsatı sunulan öğrenciler laboratuvarda gerçekleştirdikleri deneyler ile teorik bilgileri pratiğe dökme şansı elde ederler. Matematik ile güçlü bir bağa sahip olan fizik dersi; öğrencilere matematik becerilerini fiziksel olayları anlamak ve formülleştirmek için kullanma fırsatı sunarken problem çözme becerilerini de geliştirme imkanı sunar.