matematik
MATEMATİK

Matematik, zihinsel çerçevemizi genişleten, problem çözme yeteneklerimizi güçlendiren ve dünyanın temel prensiplerini anlamamıza yardımcı olan bir bilimdir. Bu ders, öğrencilere matematik dünyasının kapılarını aralayarak, soyut düşünceyi geliştirmelerine, analitik becerilerini güçlendirmelerine ve gerçek dünyadaki problemleri matematiksel terimlerle çözmelerine olanak tanır. Geometri ve şekillerin büyülü dünyasını keşfeden öğrenciler açılar, üçgenler, çemberler ve çokgenler gibi kavramlar aracılığıyla uzaydaki nesneleri analiz etme ve şekillerin özelliklerini anlama yeteneği kazanır. Analiz etme, grafik oluşturma ve olasılık hesaplamaları yapma becerisi kazanan öğrenciler gerçek dünyada karşılaştıkları verileri anlamlandırma becerisi de elde etmiş olurlar.