matematik
MATEMATİK
Matematik Bölümü olarak öğrencilerimizin problem çözme becerilerini geliştirmek, akıl yürütme, eleştirel düşünme, analitik düşünme, tahmin etme becerilerini geliştirmeye yönelik etkinlik ve çalışmalar yapmak, bu çalışmalar ile geleceğe yetkin insan yetiştirmek temel amaçlarımızdandır. Bunun için tam öğrenme modelini benimseyerek öğrencilerimizin gelişimine destek olmaya çalışmaktayız. Öğrencilerimiz aldıkları Matematik eğitimi ile farklı sınav ve yarışmalara katılırlar. Aldıkları sertifikalarla kendilerini geleceğe hazırlarlar.

Bunlar:
• Pascal Matematik Yarışması (9. sınıf)
• Kanguru
• Urfodu
• Mathletics
• Tales Matematik Yarışması
• Salih Zeki Araştırma Projeleri Yarışması
• Türkiye Zeka Oyunları Yarışması (MATEDirne ile)
• TED Ankara Koleji – Geleneksel Liseler Arası Matematik Yarışması (MATEDirne ile)

MATEDirne: Okulumuzun matematik takımıdır. Her akademik yılın başında takıma katılmak isteyen öğrenciler arasından seçilerek oluşturulmaktadır.

Planlanan Geziler: Şirince Matematik Köyü Tales Matematik Müzesi