AP
AP - Advanced Placement Program

AP programı lise öğrencilerinin ve öğretmenlerinin bağlılığına, tutkusuna ve sıkı çalışmasına dayalı zor fakat esnek bir akademik programdır.

AP dünya çapında Amerika hariç 116 ülkede yer alan 1000’ den fazla lise seviyesindeki okulda uygulanan global akademik bir programdır (AP Globally). AP sınavları, öğrencilerin Amerika Birleşik Devletleri dışında 60’tan fazla ülkede 600’den fazla üniversitede kabul aşamasında öncelik kazanmasını, üniversite kredisi elde etmesini ve/veya dersten muaf olmasını sağlamaktadır.

AP Programı yurtdışında üniversiteye yerleşim kabulünde öncelik sağlamaktadır. Seçkin üniversiteler, bir öğrencinin AP deneyiminin öğrencinin üniversiteye kabul edilme kararı üzerinde olumlu etkiye sahip olduğunu belirtmektedir. AP üniversitelere öğrencinin eğitimini ciddiye aldığını belirten önemli bir göstergedir.